Bérügy


Miért fontosa Bérszámfejtés, és mivel foglalkozik a Bérszámfejtő

Amikor ledolgozott óráink, illetve fizetett szabadságaink után hónap végén megkapjuk a fizetésünket, sokunknak eszébe sem jut, hogy a pontos számok mögött komoly munka rejlik. Ez a precíz számítás pedig az alapját képezi annak–hogy a fizetésnapon stimmeljenek a számok.

A bérszámfejtés tehát garancia arra nézve, hogy a hatályos jogszabályok alapján a munkánkat követő jogos bérünk a kezünkben vagy a bankszámlánkon landoljon. Gondos bérszámfejtés és tapasztalt bérszámfejtő nélkül ugyanis nem létezhet precíz bérezés sem.

Az összes, munkavállalót érintő bérkiadás számfejtése a Bérszámfejtő feladata. De ez csak az alapeset, ha a dolgozó hó elejétől hó végéig minden munkanapon munkába áll. Amennyiben megbetegszik, úgy a TB ügyintézés is a bérszámfejtő munkája lesz.

A munkavégzésből kiesett dolgozók bejelentése szintén a bérszámfejtő feladata. Továbbá a nyugdíjjárulék, az egészségbiztosítási járulék, a már említett szja, és még egy sor adó, amik kötelezően levonásra kerülnek a bruttó bérből.

Ezek mellett kalkulálni kell a munkavállaló szabadságát, túlóráit, kiküldetéseit, szakmai távolléteit, egyéb díjazásait. A bérszámfejtő forintosítja a gyermekek után járó kedvezményeket, a fizetésemeléseket, a kötelező és adható bérkiegészítéseket.

Említésre került a gyermek. A bérszámfejtő munkatársak feladata a gyermekápolási táppénz (GYÁP), a csecsemőgondozási díj (CSED), illetve a gyermekgondozási díj (GYED) ügyintézése is. De ha munkahelyi baleset ér minket, akkor annak bejelentése, illetve a baleseti táppénz adminisztrálása is a bérszámfejtés, illetve a bérszámfejtő hatáskörébe tartozik.

Ezek ismerete folyamatos jogi jártasságot (az adótörvények gyakorta változnak), naprakészséget, monotónia-, és magas fokú stressztűrést igényelnek.

Ebben állunk rendelkezésére már meglévő és leendő Ügyfeleinknek.

Kérdése van?

Telefonszám

+36 20 596 6205

Email

konyveles@ökolight.hu

Információ

Berényi Gabriella
Hétfő - Péntek: 8:00 - 16:00
3200 Gyöngyös, Püspöki út 30.